About Wise Owl Chalk Synthesis Paint

 

 

Wise Owl Paint komt oorspronkelijk uit Amerika, ontwikkeld door Karen Chouinard, in haar eigen keuken. Met een achtergrond in de wetenschap, ging ze aan de slag, en ontwikkelde haar eigen verf en waxen! En dit is uitgegroeid tot een goedlopend verfmerk, die wij sinds kort importeren naar Nederland, en verkopen door heel Europa! 

Wise Owl is een krijtverf én een acrylaatverf, en die combi is fantastisch. De Chalk Paint lijn is super mat, maar smeert wel makkelijker uit dan normale krijtverf. De Chalk Paint lijn moet altijd afgewerkt worden met een wax of vernis, en met de salves is dit echt een feestje, want die ruiken heerlijk! 

 

De One Hour Enamel (OHE) is echt een uniek product op de markt, deze verflijn van Wise Owl is namelijk binnen één uur al compleet uitgehard! Waar normaal verf een uithardingsperiode  heeft van 3 weken.. is de  OHE meteen super hard, waardoor deze verf echt perfect is voor meubels die veel te verduren krijgen, of wat dacht je van keukenkastjes, trappen, commodes, en.. ja wat niet eigenlijk?

De OHE lijn is niet supermat, maar meer semi-gloss/satin, en dit komt omdat er iets toegevoegd is waardoor hij nu supersterk is. Gebruik deze verf alleen in goed ventilerende ruimtes. OHE is niet geschikt voor buitenmeubelen, doordat het hout uitzet en weer krimpt, en de verf zo hard is, kan de verf niet meebewegen met het hout, en zal het scheuren. Het wordt geadviseerd om OHE altijd met een primer te gebruiken, voor extra goede hechting en duurzaamheid. 

 

Sinds kort hebben we ook de OHE - Clear, waarmee je bijvoorbeeld je krijtverf kunt afwerken, waardoor hij alsnog zo sterk wordt als de gewone OHE lijn! 


De hele collectie Wise Owl Paint vind je HIER.