· 

1 op 1 Workshop

Tineke was mijn eerste!


Mijn allereerste 1 op 1 Workshop 3daagse zit er op. Terwijl ik nu ietwat vermoeid bijkom op de bank vandaag, kijk ik met een fijn gevoel terug op afgelopen dagen. En even snel gepeild bij Tineke, dat gevoel is gelukkig bij haar hetzelfde.

Ik wil je graag meenemen in wat we de afgelopen dagen hebben besproken en gedaan.
En, hoe gaat Tineke nu verder met het restylen?


Tineke heeft al eens een workshop bij ons gevolgd. Een Workshopdag waarbij je met je eigen meubel aan de slag gaat. Na die ene dag, begon het al te kriebelen bij Tineke....

Is dit iets wat ik vaker zou willen doen? Zou ik.... kan ik....?

Het zaadje was geplant. 

 

Zodra ik aankondigde dat er een 1 op 1 workshop mogelijk was bij Ruby Wonen, heeft zij zich meteen aangemeld! Helemaal vanuit België inclusief 2 nachten in een hotel. Tineke besloot er voor te gaan!


Dag 1. 

Na een gezellige klets (inlcusief een heerlijke koek, bekend in Bergen op ZOom) over wáárom Tineke graag wilt gaan restylen, zijn we lekker van start gegaan met schilderen. De basis had ze al geleerd, dus ze kon meteen aan de slag. Tijdens het schilderen konden we verder praten over wat er allemaal bij komt kijken als je wilt restylen als werk. Zoals prijzen bepalen, social media, naam bedenken voor je bedrijf en investeren. 

Aan het eind van de dag had ze denk ik genoeg stof tot nadenken ;)

 

Leuk dat Tineke een hotel had geboekt! We besloten om de 1e avond gezellig samen uiteten te gaan. 


In de middag ook verschillende verftechnieken geoefend. 

Zoals afwerkingen uitproberen. Hoe ziet vernis eruit op een donkere ondergrond? En wat doet salve met onbehandeld hout? Wanneer gebruik je de Stain & Finishing Oil? En hoe maak je moulds?


Dag 2.

Tineke had er een beetje slecht van geslapen. Haar hoofd tolde nog na, na al onze gesprekken van dag 1. Maar misschien lag het ook wel aan het feit dat ze moeilijker slaapt in een vreemd bed. We starten dag 2 met de nachtkastjes, die moeten vandaag zo ver mogelijk afgerond worden, zodat ze morgen op de foto kunnen! 

 

En daarna lekker verder met nog meer verftechnieken.

En het laatste uurtje van de dag besteden we op Pinterest. Wat is Tineke's stijl? Waar wordt ze blij van? Heel fijn om dit in kaart te brengen aan de hand van een moodboard.


 

Verftechnieken van dag 2:

Verf gebruiken als beits
Transfer aanbrengen
Sjabloneren
Sjabloneren met embossing paste


Dag 3. 

En toen was het alweer de laatste dag! De nachtkastjes kregen nog een mooie transfer en nieuwe knopjes, en waren klaar voor de foto's. Met wat fijne tips over styling, hóe je foto's kunt maken & bewerken kon Tineke zelf aan de slag gaan met foto's maken. 

Tijd om ze te koop te zetten!

Het was een spannend moment, en ben heel blij dat ze de eerste stap durfde te zetten. 

Op facebook kondigde ze haar bedrijfsnaam (iets waar ik haar ook bij heb kunnen helpen) aan haar familie en vrienden, en kwamen de nachtkastjes te koop. En nu wachten... hoe gaan de mensen reageren? Nou, alleen maar hele lieve en fijne reacties natuurlijk!


Ze had nog een paar verftechnieken die ze graag wilde uitproberen op de laatste dag.
Daar hadden we gelukkig nog wel wat tijd voor!

Bladgoud gebruiken
Ombré effect creëren
Drybrush techniek
Hoe krijg je strakke lijnen?En zie hier het eindresultaat!

Naast dat haar eerste item te koop staat, heeft ze ook heel wat stappen durven te nemen. Veel verftechnieken kunnen uitproberen, en bekeken wat past bij haar stijl.

Een bedrijfsnaam is gekozen, het is de wereld in gegooid, en met lieve reacties als resultaat. Tineke ging met een voldaan gevoel naar huis, en dit is haar reactie na deze 3 dagen;


Review


Zooooo leuk!

Het 1 op 1 traject sprak me onmiddellijk aan en ik twijfelde geen moment om het volledig 3-daags traject te kiezen. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! 

Yasmin is een topper in wat ze doet en deelt maar wat graag al haar geheimen.  Tijdens het oefenen van verschillende technieken gaf Yasmin ook heel wat advies voor het starten van een eigen bedrijfje. Ongedwongen, zonder druk te leggen en alles op mijn tempo. 

Op het einde van dag 3 stond mijn projectje (2 nachtkastjes) effectief online voor verkoop en deelde ik mijn ambitie met de wereld. Best spannend! (ik kreeg vele ❤ en alleen maar positieve reacties 😃).

Het creatieve idee kriebelde al heel lang, maar ik durfde nooit de stap te zetten. Deze 3 dagen vol inspiratie en de positiviteit van Yasmin waren het spreekwoordelijke zetje dat ik nodig had. 

Deze workshop is een echte aanrader!

- Tineke, een tevreden cursist


kriebelt het nu ook bij jou?


Misschien denk jij nu "dat wil ik ook wel". Dat kan natuurlijk! Er staan alweer meerdere 1 op 1 workshops gepland. En je kunt kiezen uit een 2 of 3daags traject.

Hoe langer het traject, hoe uitgebreider. Maar het kan ook helemaal aangepast worden naar waar jij nou écht behoefte aan hebt.

Meer lezen? Alle info staat HIER op de website.

Zie ik jou binnenkort?

Reactie schrijven

Commentaren: 0