About Fusion Mineral Paint

 

Fusion bevat een unieke formule. Een duurzame meubelverf, met een uitzonderlijk goede hechting, makkelijk aan te brengen en weinig schadelijke stoffen, het is namelijk op waterbasis.

Wat is nou het verschil tussen Fusion Mineral Paint en krijtverf? Fusion Paint is acrylverf, maar wel met een matte finish! En nog veel fijner, de verf heeft niet persé een afwerkingslaag nodig zoals een vernis of wax! Er zit een build-in topcoat in, waardoor je echt alleen de verf nodig hebt, en verder niets :) Wil je meubels opknappen die intensief worden gebruikt? Lees; tafels, stoelen, commodes? Dan raad ik je wel aan om een beschermlaag op je meubel te zetten, denk aan Tough Coat (vernis).  

 

 

Wat voor voorbereidingswerk heeft Fusion Paint nodig?

Je begint altijd met ontvetten (Bijv. met Dasty of St. Marc) de boenwas van je meubel gaat er hierdoor af! ALTIJD ontvetten.
Licht opschuren is alleen nodig als je meubel al een verflaag heeft, of als de finish erg glanzend is (laklaag, of glanzend fineer)
Schoonmaken met alleen een doekje en water, en laten drogen. Je meubel is nu vetvrij en stofvrij.

Wil je iets schilderen, anders dan hout? Denk aan leer, glas, metaal, fineer... check dan hieronder of je een speciale primer (Ultra Grip) nodig hebt of niet:

Leer: Nee! Je kunt meteen aan de slag, en het leer blijft gewoon soepel en zacht... een leren stoel kun je dus super makkelijk schilderen! (ook geen beschermlaag nodig)
Glas: Glazen potjes of vazen een andere kleur geven? Even heel lichtjes opschuren, dan is Ultra Grip niet nodig. Blijft het heel erg glad? Dan kun je alsnog de Ultra Grip (primer) gebruiken.
Metaal: Kun je zo over heen, tenzij het erg glanst, schuur het dan lichtjes op. Oude handgrepen kun je dus ook zo over schilderen, leuk ook met onze metallics!
Fineer: Ikea meubels? Check! Ook dat kan met Fusion Paint, meestal zonder Ultra Grip, wel even zachtjes opschuren. Glanst het heel erg? Dan zou je Ultra Grip kunnen overwegen.

Succes!