· 

Mijn ideale shoppinglist!

- favourites -

Het kan soms een beetje overweldigend zijn, als je bij ons in de loods komt shoppen. Zoveel verschillende producten, en wat is nou waarvoor? En wanneer gebruik je dit of dat? Welke kwasten heb je nu écht nodig? Ik gebruik en test zelf alles, en kan nu na jaren van schilderen mijn favoriete producten met jullie delen.

8 categorieën komen aan bod!


1. Kwasten

De Cling On! kwasten zijn door ons ontwikkeld, dus uiteraaard ben ik mega fan van deze kwasten. Maar we hebben er een heleboel!


Welke gebruik ik het meest?

F30 - O35 - P20 - R12 & S50

Heb jij deze kwasten in je collectie? Then you are good to go!

 

Daarnaast gebruik ik vaak kleine penselen, een waxkwast voor salve/wax aan te brengen, en tegenwoordig ook een lakrollerset voor grote oppervlaktes


2. Primer

Voor de meeste meubels hebben wij geen primer nodig, met de verf die wij gebruiken, althans, niet voor de hechting. Soms kan het tóch nodig zijn,  om doorbloeden van hout te stoppen.

Mijn favoriete primer is die van Wise Owl Paint. 

 

Wanneer gebruik ik een primer nog meer? Voor kleuren die niet zo lekker dekken. Gronden met een lichtgrijze verf, zorgt ervoor dat bijvoorbeeld knalrood, oranje, geel en Renfrew Blue mooi dekkend worden! Dan gebruik ik graag de kleur Pebble als "primer". 


3. Schuurpapier

Ik weet het, we schuren liever niet ;) Maar tegenwoordig vind ik dat niet meer erg, nu ik mijn Mirka schuurmachines + Festool stofafzuiger heb... mijn redding!

 

Helaas kun je soms niet elk hoekje en randje schuren met een machine, en dan zijn de schuurpads ideaal. Die breken niet, en zijn perfect voor houtsnijwerken en lastige hoekjes.


4. Ontvetter

Ik ben een grote fan van ontvetten met Dasty (Wibra) die haalt de boenwas er echt goed vanaf. Zit er geen boenwas op mijn meubel? Dan ontvet ik met TSP van Fusion Paint. Dit heb ik pas kortgeleden ontdekt, maar vind ik fijner dan St. Marc bijvoorbeeld! Je hebt maar een klein beetje nodig.


5. Wax

Oehh lastige! Want we hebben zoveel verschillende, maar ik heb een paar favorieten :) komen ze!

 

Salve in deze geuren:

Walk in the woods, The Botanist, Citrus Mint, Cactus Blossom en de liquid salve, ook top!

 

Wax: Vind ik de Furniture Wax - Tuscany van Fusion Paint fantastisch. Ruikt lekker, smeert heel makkelijk uit, sterke finish over krijtverf en matte uitstraling. 


6. Vernis

Hier heb ik absoluut 1 favoriet in, de One Hour Enamel - Clear Matte van Wise Owl Paint vind ik de fijnste vernis. 

 

De Stain & Finishing Oil is ook top! Cappuccino en Natural zijn fijn om op voorraad te hebben, om het bovenblad van een kast of tafel af te werken.


7. Metallics

Ik ben fan van metallic verf. Leuk als accent, ideaal om oude sloten/knopjes weer te laten shinen in de kleur die jij wilt, en in verschillende kleuren beschikbaar.

 

Fusion Gold & Wise Owl Bronze zijn mijn favorieten. 


8. Decoreren

Je kunt op veel verschillende manieren decoreren, maar mijn favoriete manier is toch wel met transfers. Lievelings?

Top 5:
1. Exotica

2. Watercolour Lush

3. In the Meadows

4. Geo Diamond

5. Elegance & FLowers

 

Verder vind ik de Keyholes Moulds ideaal, om sleutelgaten te verbergen!


Reactie schrijven

Commentaren: 0