· 

Strakke lijnen!

- strakke lijnen -


Je ziet de meest geweldige transformaties voorbij komen op Pinterest of Instagram met de mooiste strakke lijnen in allerlei mooie patronen... maar jeetje hoe dóen ze het toch? Je wilt dit ook wel eens proberen, maar het mislukt compleet, de verf is overal onder gelopen, je krijgt het niet goed uitgemeten of trekt de verf er volledig mee af zodra je de tape verwijderd. 

 

Super frustrerend natuurlijk, en een volgend project met tape en lijnen? Nee dankje, daar ga jij niet meer aan beginnen!

Maar misschien heb je wat aan deze tips. Dit kastje ging namelijk in één keer goed (oké een ieniemienie doorlopertje) en zelfs het plakken van de tape duurde maar een paar minuten!


1. Het uitmeten, daar ben je waarschijnlijk het langst mee bezig. Begin niet meteen met een onmogelijk moeilijk project waarbij je door de hoeveelheid tape, het bos niet meer ziet ;) Laten we zeggen dat dat voor gevorderden is! We beginnen met deze simpele verticale strepen op de zijkant van het kastje. Een paneel, zonder moeilijke bochten en buigingen ;)

 

Boven en onder een tape, en ik gebruik die 2 kleine stukjes tape om telkens dezelfde breedte aan te houden! Zo zijn de strepen altijd net zo dik. De kleine stukjes kun je telkens weer opnieuw gebruiken en verplaatsen. Zorg dat je er ongeveer boven en onderin eentje gebruikt, zodat je niet schuin gaat plakken.


2. Nadat alle strepen zijn geplakt, druk alles nog eens heel goed aan met je vingers. Vooral bij de randen, zo voorkom je dat de verf eronderdoor kan lopen. Máár de allerbeste tip?? Schilder met een dun laagje verf, óver de tape-randjes met de onderste kleur! In dit geval heb ik dus alle randen "dicht" geschilderd met de felroze kleur, (Dreamhouse - OHE) dit liet ik eventjes drogen en daarna ging ik er pas met de donkerroze kleur overheen :) 

Wat ik ook wel eens heb gebruikt is de matte vernis, ook dit werkte perfect.

Hierdoor sluit je dus alle randen helemaal af, en eventuele verf die eronderdoor is gelopen, is in dezelfde kleur, dus dat zie je niet!


3. Wacht geen 3 dagen om het project af te ronden, het zou fijn zijn als de tape er zo snel mogelijk weer af kan ;) Ik begon dus in de ochtend met de tape te plakken, daarna direct de knalroze "onderlaag" en zodra deze droog was (10minuutjes later) begon ik met de donkerroze kleur. Deze kleur dekte niet zo goed (Rocksteady van Wise Owl Paint - Chalk Paint) en heb ik dus 3 lagen moeten geven. Halverwege de middag was ik klaar en zodra de laatste laag verf zo goed als droog was, kon de tape er weer af!

 

Laat je de tape dagen zitten? Dan vergroot het risico dat er verf mee af komt. Dat willen we uiteraard niet ;)


4. Tijd om de tape te verwijderen, doe dit geleidelijk! Maar zoals je ziet, super strakke lijnen!


Ik heb op 1 plek uiteindelijk heel klein beetje bij moeten werken, zie 1e foto hieronder.. en ergens in een hoekje had ik teveel geplakt, en was er geen donkerroze verf te zien :)


Maar met een penseel heb je dit zo bijgewerkt en ziet niemand er iets van! 


Extra tips!


Wat voor tape kun je het beste gebruiken?

Dit is de Premium Masking Tape uit de webshop, en werkte heel fijn!
Welke verf is hiervoor het meest geschikt?
Op dit kastje ging ik voor Wise Owl Paint - One Hour Enamel. Eenmaal droog, is de verf ook snel uitgehard, die kan dus wel tegen een stootje. Er kwam nergens verf mee af! Eerst primer gebruikt, daarna de OHE. Het is vooral belangrijk dat de verf goed heeft kunnen hechten op de ondergrond. Gebruik bij twijfel dus een goede primer, schilder op goed ontvette en geschuurde (liefst eiken) meubels en wacht zeker een dag voordat je begint met plakken. 


Nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@rubywonen.com want ik kan niet op reacties reageren! Enne, vond je het fijne tips? Laat dan een berichtje achter, want reacties lezen vind ik leuk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0