· 

Kringlopen? Dat doe je zo!

"Kringloopgeluk"

Oké allereerst, dit is mijn eerste blog! Ik zit hier nu helemaal enthousiast te typen, en heb voorlopig nog genoeg onderwerpen waar ik iets over kan schrijven, dus er komen zeker nog meer blogs aan! Maar verwacht niet elke week een nieuwe, want as you know... heb ik altijd genoeg te doen... zoals kringlopen!

 

Ben jij wel eens in een kringloopwinkel geweest? Elke winkel is weer anders, de prijzen, het aanbod, hoe het wordt gepresenteert, of er vaak nieuwe spullen worden aangeleverd.. het is altijd weer een verrassing als je een kringloopwinkel binnenstapt. En dat is nou nét, het allerleukste. 

 

Je kent de verhalen wel uit de VTwonen boekjes. Dan staat er een prachtige oude kast op een foto met de tekst "dit Deens design kastje vond ik bij de kringloop". 

Ja, leuk... die vind ik nou dus nooit! En als er al een pareltje tussen staat, hangt er tegenwoordig ook een aardig prijskaartje aan. 

 

Hoe kan het dan, dat wij er toch telkens in slagen om pareltjes mee te nemen?

 

1. Verwacht niks. Ga niet met de gedachte naar een kringloop, dat je daar een unieke set nachtkastjes gaat vinden, want die vind je dan niet. Je komt van alles tegen, maar haast nooit waar je écht dringend naar op zoek bent. Stap binnen, en ontdek.

2. Neem de tijd! Er is vaak heel veel te zien, en soms lopen wij 3 rondjes voordat we hebben besloten dat we alles hebben gezien. Inmiddels heb ik echt een oog gekregen voor dit soort speurwerk, en zie ik bij binnenkomst al, wat er achterin de winkel staat te wachten op mij ;) Maar het kan een beetje overweldigend veel zijn, dus neem lekker de tijd. 

3. Ben je op zoek naar meubels? Dan hebben ze hier meestal een aparte hoek/gedeelte voor ingericht. Maar kijk ook zeker bij de kleding en andere kleinere spullen! Soms staan hier leuke kleine kastjes, plantentafeltjes of wandkastjes, die ook gewoon te koop zijn. 

4. Vond je niks in deze kringloop? Wie weet, over een paar weken wel! Het aanbod is natuurlijk elke dag weer anders, het is maar net wat er wordt aangeleverd. Wees niet meteen teleurgesteld. Ben je al vaker bij dezelfde kringloop geweest, maar heb je nooit iets kunnen vinden? Tijd voor een andere kringloop!

5. Op https://allekringloopwinkels.nl/nederland vind je allerlei kringloopwinkels.. Ben je een weekendje weg? Bezoek dan dáár ook eens een kringloop! :) Moet alleen nog wel mee terug in je auto passen.

En dan is daar het moment, je ziet een prachtig meubelstuk staan...

dat is precies iets voor in jou interieur!

(Al dan niet origineel, of geschilderd in een leuk kleurtje!)


Een aantal tips waar je op kunt letten, voordat je besluit om dit kringloopgelukje mee te nemen;

 

1. Loop ALLES na. Voorkant, achterkant, zijkanten, de onderkant, binnenkanten en kijk echt even 2 keer. We hebben al zo vaak gehad dat we níet goed hebben gekeken, en achteraf toch wel beetje spijt hadden...

2. Zijn kapotte onderdelen, gemakkelijk door jou (of iemand die je kent) te repareren? Dan is het natuurlijk geen probleem.. een 2e leven geven aan een meubel is niet altijd even makkelijk, een beetje moeite doen is niet erg. Maar je wilt ook niet dat het maanden bij jou blijft staan op je to-do lijstje, om het vervolgens alsnog naar de stort te brengen!

3. Kijk goed naar houtwormgaatjes. Prima dicht te stoppen met houtvulmiddel, maar zijn het er heel veel, dan is het best een klus. En eerst behandelen tegen houtworm met een speciaal product, voordat je het in je huis zet. Straks zitten er echt nog beestjes in, en vreten ze je andere meubels ook op! ;) 

4. Gaat alles goed open en dicht? Zitten de sleutels er nog bij? Als je het optilt, valt het dan van ellende uit elkaar? CHECKEN! 


Voorbeeld van een écht kringloopgelukje! Dit trapje was absoluut niet te koop, zei een van de verkoopmedewerkers, die hadden ze misschien al wel 3 jaar zelf in gebruik. We kochten bij de kringloop meerdere meubels, en met één brutale vraag aan de teamleider of dat trapje ook te koop was... zei hij "nou, vooruit dan!" 

 

 


"Wat is een goede prijs?"

Koop je een kringloopgelukje voor jezelf? Dan kun jij prima zelf bepalen wat je een goede prijs vind voor iets. Wellicht was je er echt al héél lang naar op zoek, en ben je mega blij! Duurder dan verwacht? Blijkbaar dan ook best zeldzaam om te vinden... 

 

De kringloopwinkels weten inmiddels ook echt wel wat populaire items zijn. Verwacht geen Deens Design tv-meubel voor een prikkie! Dat vind je echt niet. 

 

Koop je meubels, zoals ik, voor de verkoop? Bedenk goed wat je er minimaal allemaal aan moet doen, voor de verkoop, en wat je er dus minimaal voor wilt hebben. De kosten van het kastje + materiaal aan verf etc. trek je er af... is dit dan de moeite waard om het mee te nemen? Of is je omzet dat echt te laag... Een afweging die alleen jij kunt maken :)

 

Lieve lezer, bedankt voor het lezen van mijn allereerste blog! Zou echt heel leuk zijn als je een reactie achterlaat :) Enne... nog specifieke vragen? Stel ze gerust!

 

Liefs, 
Yasmin


Volgende keer; "20 items die je altijd mee moet nemen uit de kringloopwinkel!"

Commentaren: 15
 • #15

  Liesbeth (woensdag, 18 januari 2023 20:18)

  Wat een leuk geschreven stukje! Ik hou van kringloop winkels, met deze tips scoor ik vast weer eens iets moois!

 • #14

  Stella (woensdag, 18 januari 2023 14:42)

  Leuk blog! En deze tips zijn erg handig en duidelijk �

 • #13

  Zilthomestyling (woensdag, 18 januari 2023 14:32)

  Wat een leuk stukje, inderdaad geduld is een schone zaak�� Maar je kan er echt wel pareltjes weg halen!!

 • #12

  Annemieke (woensdag, 18 januari 2023 10:21)

  Leuk geschreven Yasmin! Ik houd van kringloopwinkels. En inderdaad, soms vind je niks en een andere keer denk je, had ik maar een busje gehuurd. Ik ben benieuwd naar de 20 items.

 • #11

  Tineke Rodts (dinsdag, 17 januari 2023 22:00)

  Het klopt dat je moet geluk hebben in de kringloopwinkel. De ene keer vind je niets, de andere keer teveel leuks om mee te nemen :-)

 • #10

  T. (dinsdag, 17 januari 2023 18:55)

  Super leuk geschreven. Het motiveert meteen weer om lekker op de struin te gaan. Ik kijk uit naar je volgende blog. Ga zo door! �

 • #9

  Brig (dinsdag, 17 januari 2023 18:49)

  Heel leuk geschreven.En idd je weet nooit wat je tegenkomt ik ga ook nooit met een doel voor ogen .
  Alles maar op me af laten komen .
  Ben benieuwd naar jw nieuwe blog

 • #8

  Imke Boelema (dinsdag, 17 januari 2023 17:51)

  Leuk om je verhaal zo te lezen. Goede tips. Ben benieuwd naar die 20 items�

 • #7

  Marjolijn (dinsdag, 17 januari 2023 17:50)

  Leuk geschreven zeg! En goede tips! Ik ga de rest zeker volgen!

 • #6

  Emmy (dinsdag, 17 januari 2023 17:28)

  Leuke blog, ik heb gelijk weer zin om naar een kringloopwinkel te gaan!

 • #5

  Irene Franken (dinsdag, 17 januari 2023 17:27)

  Wat ben je toch een druk baasje! Maar zo leuk wat je allemaal doet. Leuk om te lezen met goede tips.�

 • #4

  Marjan @meukwordtleuk (dinsdag, 17 januari 2023 17:01)

  Erg leuk om te lezen! Benieuwd naar je volgende blog.
  Net ook weer geweest, 2 leuke items meegenomen

 • #3

  Sascha (dinsdag, 17 januari 2023 15:04)

  Leuke tips! Gelijk zin om zelf op zoek te gaan�

 • #2

  Esmee (dinsdag, 17 januari 2023 14:57)

  Leuke tips en ik kijk uit naar de volgende!

 • #1

  Sofie Cornelissen (dinsdag, 17 januari 2023 14:53)

  Dankjewel voor de handige tips! ���